top of page

“Ik weet wel waar ik naartoe wil, alleen de weg daar naartoe lijk ik vergeten.”

Enkele weken geleden zat ik in een gesprek met een coachee die de woorden zei: “Ik weet wel waar ik naartoe wil, alleen de weg daar naartoe lijk ik vergeten.” Het is niet de eerste keer dat ik een soortgelijke opmerking voorbij heb horen komen. Herkenbaar voor je?Sommige momenten weet je het precies


Je hebt momenten in je loopbaan of carrière waarbij je heel zelfbewust en zelfverzekerd ergens instapt en precies weet wat je wilt bereiken. Bijvoorbeeld wanneer je voor jezelf begint en veel tijd hebt besteed aan je propositie, je doelstellingen en het resultaat wat je aan het einde van het jaar of over 5 jaar hebt willen staan. Je begint vol energie, behaalde successen, loopt tegen uitdagingen aan en je gaat weer door.


Zit je al wat langer in dezelfde rol of functie, werk je al langere tijd in hetzelfde team of bij dezelfde werkgever of ben je inmiddels een aantal jaren aan het ondernemen, dan kan het wel eens gebeuren dat je het gevoel hebt niet meer op het juiste spoor te zitten. Je weet wellicht nog wel waarom je die route had gekozen, wat je doelstellingen waren en welke resultaten je graag wilde neerzetten, alleen de gewenste resultaten blijven uit en de weg daar naartoe lijkt steeds moeizamer te verlopen.


Het kan helpen om weer terug te gaan naar de basis, naar jezelf.

Wat is voor jou écht wezenlijk belangrijk? Waarom ben jij met je onderneming gestart of waarom heb je een bepaalde rol of functie aangenomen? In hoeverre kun of durf je daar echt duidelijk over te zijn en vorm aan te geven? En ben je zelfbewust genoeg om dat wat jij graag wilt ook echt te gaan doen?


Heb jij het gevoel dat je niet meer weet wat voor jou nou echt wezenlijk belangrijk is of vind je het lastig om hier vorm aan te geven? Ik help je hier graag bij. Klik hier voor mijn contactgegevens.

Comments


bottom of page