top of page

“Ik kan mezelf niet meer motiveren om naar mijn werk te gaan en ik wil nu écht iets veranderen.”

Zo kwam Susanne bij mij binnen toen ze startte met mijn 3-maanden traject. Ze miste de uitdaging op haar werk en vroeg zich af of ze haar potentieel wel benutte. “Ik weet gewoon even niet meer wat ik wil en wat ik kan.” Ze voelde zich uit balans.


Bewustwording

Na een uitgebreide intake hebben we eerst samen gekeken naar haar kwaliteiten en hoe ze deze op dit moment inzet op haar werk. We keken ook naar haar nog onbenutte talenten en ik welke mate ze zich daarin herkende.


In ons eerste gesprek werd al duidelijk dat ze zich heel erg bewust was van haar kwaliteiten en talenten en deze ook ten volle benutte. Ze ziet overal kansen en mogelijkheden maar voelt niet de vrijheid om hier ook werkelijk iets mee te doen. Terwijl ze heel veel behoefte heeft om in beweging te komen. “Het voelt alsof ik vast zit”.


In ons gesprek kwamen we al vrij snel tot de kern van hoe Susanne al haar kwaliteiten en talenten het liefste zou willen inzetten. “Eigenlijk weet ik heel goed wat ik wil en wat ik kan” Daar lag het dus niet aan.


Naar de kern

In het tweede gesprek zijn we haar kwaliteiten en talenten gaan koppelen aan voor haar belangrijke waarden. Hoe krijgen de voor jou belangrijke waarden een plek in je leven, hoe leef je deze na en hoe kun je ze koppelen aan werk. Hierin kwam al snel naar voren dat het kennen van je waarden en ernaar leven twee verschillende zaken zijn.

Patroon Eigenlijk wist Susanne dus heel goed wat ze belangrijk vindt, wat haar kwaliteiten en talenten zijn en hoe ze deze in een rol zou kunnen benutten. Echter hield haar iets tegen. Ze herkent bij zichzelf een patroon van zich schikken naar de ‘norm’ of wat ‘normaal’ is als ze een stap voor zichzelf wil zetten en zich aanpast aan wat ze denkt dat haar omgeving van haar verwacht en daardoor in het bekende blijft. We zijn op zoek gegaan naar de dieperliggende angst hierachter en zijn gaan kijken hoe ze vanuit haar kwaliteiten en talenten dit patroon zou kunnen doorbreken. Het dient haar niet langer meer. Door samen naar de achterliggende pijn en angst van dit patroon te gaan en dit te herkennen en erkennen ontstond er ruimte om los te laten en een nieuwe weg in te slaan... ⁠

𝐄𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐨𝐧𝐝𝐚𝐧𝐤𝐬 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐠𝐬𝐭 𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐥𝐞𝐦𝐦𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐞𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞𝐬 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧, 𝐳𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐰𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐳𝐚𝐥 𝐳𝐢𝐣𝐧.⁠

Wil jij ook aan de slag met jouw talenten en hierin zelfbewuste keuzes maken? Neem dan contact met mij op.

Comments


bottom of page